A Megértés Táblázata

Alaptanfolyam

 
 

Én és a lelkiállapotaim

 
Hogyan élek együtt Én az érzelmeimmel? Melyikükkel milyen a kapcsolatom? Mikor félek tőlük, mikor szeretem őket, melyiket hogyan? …
Három nap együttlét, ahol a lelkiállapotaiddal, az okukkal, és a hatásukkal ismerkedhetsz. Az életedben, Magadban, magadról…
 
Mit tanulhatsz meg az alaptanfolyamon:
 

Én és a lelkiállapotaim

Hogyan élek együtt Én az érzelmeimmel? Melyikükkel milyen a kapcsolatom? Mikor félek tőlük, mikor szeretem őket, melyiket hogyan? …
Három nap együttlét, ahol a lelkiállapotaiddal, az okukkal, és a hatásukkal ismerkedhetsz. Az életedben, Magadban, magadról…

2019. május 31-én és június 1-2-án Megértés Táblázata tanfolyam indul Budapesten

Miről tanulunk egy alap tanfolyamon:

A tanfolyamon élőben ismerheted meg, azonosíthatod be magadban, mit jelentenek, milyen érzelmi tartalmat hordoznak a lelkivilágodban, a Táblázat első hallásra izgalmas fogalmai. Mit jelent vonzalomban, fájdalomban, bántalomban, buzgalomban, siralomban, irgalomban lenni. Mit jelent sérelmet, gyötrelmet, félelmet, intelmet, illedelmet, szerelmet, türelmet, kegyelmet érezni és megélni. Megtapasztalhatod ezek a minőségek mire késztetnek, és mire valók valójában, hogyan lehet a segítségükkel jobban érteni magadat, és jobban kézben tartani az életedet.

Elsajátíthatod, hogyan lehet tudatosan megfigyelni, megérteni és ha úgy szeretnéd megváltoztatni a lelkiállapotodat, azaz az érzéseidet, a viszonyulásodat, az életed kicsi és nagy kérdéseiben egyaránt.
Megismerjük mi az az egyszerű rendezőelv, ami alapján az érzelemvilágunk tudva, és tudattalanul is működik. Egyszerűen közelítjük meg az egyik legfontosabb kérdést: ki vagyok Én, hogyan állok az érzésvilágomhoz, mi az összefüggés a lelki életem és a gondolkodásmódom, a viselkedésem között. Ehhez adnak kulcsot az elemek és az almok.
Aki saját magával tisztában van, a kapcsolatai sokszor nehéz és szövevényes érzelmi szálait is jobban átlátja, és könnyebben kezeli. Legalább magában.

Nem valami egészen újat kell elsajátítanod, a Táblázat minden összetevőjével találkoztál már magadban. A Táblázat megértése nem bonyolult, megismerjük a felépítésének egyszerű rendezőelveit, hogy a mindennapi használata könnyen átlátható legyen.

A lelkiállapotainkkal való ismerkedés mellett, a másik nagyon fontos témánk a sérüléseink, érzelmi megrekedéseink, azaz a Tapasz, és annak feloldása.
– Mi történik benned olyankor, amikor beüt valami, aztán nagy nehezen sikerül megnyugodni, de valami örökre megváltozik? Mi történik a nagyobb életválságok közben és után?
– Hogyan lehet ezt vissza csinálni?
– A múltban megélt érzések nem tűnnek el, eltárolva lekötik az érzelmi energiád és amikor például egy helyzethez képest túlzott érzelmi reakciót produkálsz, akkor azok törnek fel.
– Megtanuljuk felismerni, hogy mikor irányítanak az érzelmi megrekedéseid/sérüléseid, és azt is, hogy hogyan tudod ezt megérteni és megváltoztatni.
– Miért van az, hogy az embert könnyen beszívja egy téma, és utána egyfolytában azon kattog a fejében? És miért olyan fárasztó ez?
Az érzelmi sérüléseinknek is van rendje, a megváltoztathatatlannak hitt viselkedés, szokás és gondolkodásmód, amit nem szeretsz magadban, megváltoztatható.

A tanfolyam közben folyamatosan gyakoroljuk a Táblázat használatát. Együtt gyakoroljuk be, mi az az érzelmi mélység, ahol egy lelkiállapotot jól meg tudsz közelíteni, és ahol a megértés által választ találsz a problémádra.

A tanfolyam javasolt része 2×1 nap ráadás, amelyen a lelkiállapotokkal ismerkedünk személyes gyakorlati példákon keresztül, illetve lehetőség van a tapaszok oldásának gyakorlati lépéseivel ismerkedni. A két kiegészítő nap időpontját a csoporttal egyeztetve jelöljük ki.

Ahogyan a tanultak érnek benned, lehetőséged van részt venni a havonta megtartott egynapos alkalmakon (konzultációs napokon), ahol újabb nézőpontokon és témákon keresztül gyakoroljuk a Táblázat hétköznapi használatát, kis csoportban. Ha szeretnél később haladó tanfolyamra is van lehetőség.

 


„Pedagógusnak lenni a Megértés Táblázattal

Nem érzem a nehézségét a tanításnak mióta tudatosan élem a Megértést. (Ez lehet, hogy nagyképű így, de ez van.)Gyakran feszültem attól, hogy a gyerekek rossz állapotát láttam és nem tudtam segíteni. Nem tudtam mit kellene tennem, hogy ne dühöngjenek, a fegyelmezetlenségeket hogyan reagáljam le úgy, hogy hosszú időre megoldjam a problémát, ill. teljesen megszűnjön a feszültség köztem és közöttük. Ma már tudatosan szét tudom választani az érzéseiket. Mi szól a helyzetről, a múltjukról és mi szól rólam, nekem. Könnyebb a tanítás, hiszen kevesebb súlyt cipelek, csak azt a felelősséget érzem, ami az enyém. A család és a társadalom által generált terheket nem én cipelem.Könnyebb megtalálnom, azokat az eszközöket és motivációkat, amik előrébb viszik a megtanítást, mert ismerem az érzéseiket. Átláthatóbbá vált a gyerekek lelki működése és az enyém is. Ez megnyugtat és a gyerekeket is. Képes vagyok gyorsan és határozottan leállítani a kamaszkori szélsőség határátlépéseket.A szülőkkel érdemben tudok kommunikálni, hiszen többet látok a gyermekükből, mint ők. Ismerem a mozgatórugóikat. A kérdéseim pontosabbak és a problémákra könnyebben találunk megoldásokat.A kapcsolatom mélyebb a gyerekekkel, pedig nem töltök velük több időt, csak másképpen látok helyzeteket. Teljesebben látom őket.A tanítási órán együtt élek, érzek a gyerekekkel, a tanítás így hatékonyabb, de nem fárasztóbb. Élmény.”

Popol Klára

további tapasztalatok itt


A legközelebbi alkalom Budapesten lesz:
2019. május 31., június 1-2. 10.00-18.00-ig
 
A tanfolyam díja: 50.000 Ft.
Pedagógusoknak, nyugdíjasoknak és nappalis diákoknak: 40.000 Ft.
Pároknak, családtagoknak (szülő-gyerek vagy testvéri viszony): 40.000 Ft
Ha már elvégezted a régi tanfolyamot, akkor az első egységen 30.000 Ft-ért vehetsz részt.
Ismétlőként, ha már voltál első egységen fél áron vehetsz részt.
 
 
Szeretettel lát, Hadnagy Előd és A Megértés Táblázata

Jelentkezni alább, vagy az esemény leírásánál tudsz.
 

[caldera_form id=”CF5a6886545d4e5″]